A web tárhely egy web szerveren létrehozott, elkülönített lemezterület, amelyre feltöltheti weboldalát. A tárhely szolgáltató webszerverén a weboldal futtatásához minden szükséges alkalmazás elérhetővé tesz. A tárhely röviden a webes megjelenés legolcsóbb fajtája, mely széles körben elérhető és elterjedt.
A domain nevek mutatják meg az internet-en, hogy egy web oldal hol érhető el. Azonosíthatják a céget, akinek a weboldalára mutatnak, azonosíthatják a témakört, amiről az alatta futó weboldal szól. Domain nevet bárki regisztrálhat magának, és használhatja tárhelyére irányítva. Domain nevek különböző végződéssel regisztrálhatók, melyek jelenthetnek tevékenységet (.com - commercial - üzleti domain nevek, cégeknek, magánszemélyeknek | .org - organization - egyesülete, alapítványok, non profit vállalkozások) vagy országot (.hu - magyar | .us - egyesült államokbeli). Példa: www.villanyszerelo2017kft.hu
Ha web tárhely csomagot rendel, kap egy bizonyos tárterületet, amire elhelyezheti weboldalát. Kap egy domain nevet, amely kizárólag az Ön tárterületére mutat. A tárhely csomagjainkat a legkülönbözőbb igényeknek megfelelő kiegészítőkkel látjuk el, ahol bármilyen típusú weboldal futhat rajta. Ezek listáját megtalálhatja a tárhely csomagok menüpont alatt.
Ha Ön csak kevés mennyiségű weboldalt, vagy talán csak egyetlen egyet akar üzemeltetni, egyszerűen nincs jobb megoldás mint a web tárhely. Egy önálló szerver havi költsége többszöröse egy tárhely éves, netán többéves költségének (és akkor még magát a szervergépet nem is számoljuk).
Erre azt szoktuk mondani, hogy 'Nálunk bármekkora!'. :) Kialakítottunk pár csomagot az általános igényeknek megfelelően, ám ezek a csomagok csak a tárhely méretében térnek el, a kiegészítőkben nem (ezeket megtalálhatja a Tárhely bérlés menüpontban vagy a főoldalon). A csomagoktól egyéni kérésre eltérhetünk, tárhelye mérete bármekkora lehet. Tehát ha Önnek a legnagyobb csomagunk (5GB) sem elég, akár 15-20GB-os tárhelye is lehet (minden plusz MB 0,3 Forint /év).
Ha sikerült kiválasztani, hogy melyik csomag a legmegfelelőbb az Ön igényeinek, a 'Megrendelés azonnal' menüponttal a megrendelőlaphoz ugorhat. A megrendelőlap felett megtalál egy pár lépésből álló egyszerű leírást a megrendelés menetéről. Ha bármi probléma, vagy kérdés felmerülne a rendelés folyamán, vagy szolgáltatásunkkal kapcsolatban, forduljon bizalommal e-mail, telefonos, vagy chat ügyfélszolgálatunkhoz!
A rendeléstől és a fizetési igazolástól (elég egy átutalási megbízás képe is akár) számított 1 órán belül tárhelye működésbe lép. Ha már meglévő domaint irányít át hozzánk, az átirányítás időtartama ehhez hozzáadódik. Ha új domaint regisztrál nálunk, a domain regisztrációs ideje adódik ehhez hozzá. A domainek átállási, vagy regisztrációs ideje alatt a tárhely már működik, tehát a cpanel adminisztrációs felületre be tud lépni, fel tudja tölteni weboldalát.
A feltöltéshez egy FTP kliens program szükséges, ami megteremti a kapcsolatot a számítógép és a szerver között. Mi a Total Commandert ajánljuk, ami ingyenesen letölthető a http://www.totalcommander.hu oldalról. Az új FTP kapcsolat létrehozásakor meg kell adni a szerver nevét: ftp.phantasy.hu, illetve a felhasználónevet és a jelszót.
A fájlokat a belépést követően a web mappába kell feltölteni. A honlap indítás index.html vagy index.php fájlal lehetéséges.
Az e-mail postafiók beállításához a következő adatok szükségesek: az emailcím, a felhasználónevet és a jelszót elküldjük Önnek, mely minden esetben egyedi. A POP3 (bejövő levelek kiszolgálója) szerver neve: pop.phantasy.hu. Az SMTP vagy kimenő levelek kiszolgálójának (host)nevét, az Ön aktuális internet szolgáltató biztosítja. Például: mail.t-onlne.hu.
Ez igen változó. A katalógusokban (pl.: lap.hu) gyakorlatilag azonnal látható a bejelentett oldal, míg a keresők 2-6 hét után mutatják a találatok között. Gyakorlatilag legkorábban 1 hónap elteltével érdemes tesztelni az eredményeket. Az eredmények jól nyomon követhetők a statisztikai rendszerünkben (amit minden ügyfelünknek nyújtunk), ahol látható a látogatottság növekedése, illetve az is, hogy honnan érkeznek a látogatók.

További kérdésekre ill. beállításokra választ talál támogatási oldalunkon!

06/30/574-7605